תינוקות בגילאים מוקדמים מאוד (בין חודש לשלושה חודשים) עוד לא מורגלים לשעות שינה רגילות, וגם כמות שעות השינה שלהם נעה בין 16 ל-20 שעות ביום. דעה רווחת בקרב הורים לפעוטות היא להעיר את התינוק אחת לשלוש שעות כדי לנסות ולהתחיל להרגיל אותו לחיי יום יום מלאים עם הזמן. ובאמת, לאחר מספר חודשים, שעות השינה מתאזנות והתינוק יכול לישון אפילו לילה שלם. מוזמנים לשאול כל אחת מיועצות השינה שלנו בקידיפדיה. (מומלץ להתייעץ קודם עם יועצת שינה)
רבות הפעמים בו הייתם צריכים להרגיע תינוק בוכה. תינוקות ידועים בבכי רב, ובעקבות אי יכולתם לדבר את שעל ליבם, הם בוכים את ליבם החוצה. אמהות רבות יעידו כי לתינוק יש סוגי בכי שונים, הכל תלוי במצב וברצון התינוק. כלומר, בכי של רעב יהיה שונה לחלוטין מבכי הנובע מעייפות, כמו שבכי הנובע מעשיית "דווקא" לא יהיה זהה לבכי מכאב פיזי. אמא תמיד תדע לזהות.
שינת תינוק זהה לשינה של אדם מבוגר. תינוק עובר את כל שלבי השינה כמו של אדם בוגר, אך בזמן שמחזור שינה של אדם בוגר הוא 90 דקות, מחזור השינה של תינוק יהיה בין 40 ל-50 דקות. אצל תינוקות, בעקבות החיים החדשים שניתנו להם, מקבלים עזרה הורית בהסתגלות לשעות שינה נורמטיביות. אך כיוון שבחודשים הראשונים הכל מאוד רגיש אצל תינוקות, גם המעבר משינה קלה לשינה עמוקה יכול לגרום לתינוק לאי נוחות והדרך לבכי היא קצרה. גם מתוך שינה.
אין זה אומר שלתינוק יש סיוטים, אין זה אומר שצריך להעיר אותו.
בתור הורים לתינוק, העצה הטובה ביותר שתוכלו ליישם במצב כזה היא להתבונן בתינוק ולנסות להבין האם יש ממה להתרגש. אחרי הכל, אתם מכירים אותו הכי טוב. מנח לא נכון של התינוק, כאבי בטן, כאבי שיניים וכדומה, יגרמו לתינוק לבכות אך לאו דווקא להתעורר. במקרים כאלה, אין כל כך מה לעשות, אלא לחכות.
אם לאחר מספר דקות של התבוננות בתינוק, התינוק התעורר, אין זה אומר שהתעורר באופן מלא. לעתים תינוקות מתעוררים למספר שניות ומיד חוזרים למצב שינה. לכן, העדיפות הראשונה היא לתחזק את הבית במוניטורים. מוניטור יפתור את הבעיה של כניסת ההורה לחדר וההסתכנות בהערת התינוק. לכן, אם יש באפשרותכם להישאר מחוץ לחדר ובכל זאת לוודא שהכל בסדר, עשו זאת.
נסו לזהות את תנוחת השכיבה העדיפה ביותר על התינוק שלכם, יכול מאוד להיות שלא נוח לו על הגב, או על הבטן, או בצורה בה סידרתם אותו לשינה. לתינוק בן כמה חודשים אין את היכולות הנדרשות עדיין כדי להתהפך לתנוחה הנוחה ביותר עבורו. לכן, זו גם אפשרות לבכי מתוך שינה. נסו בלי להעיר את התינוק, לשנות את תנוחתו ולראות האם הוא שוקע לשינה עמוקה שוב או שמא הוא עדיין בוכה.
במידה והתקבלה ההחלטה להרים את התינוק מעריסתו ולנסות להרגיע את הבכי, נסו להחזיק אותו כאשר הוא על הבטן ואתם מעסים את גבו קדימה ואחורה. כך, אם יש לו כאב בטן או גזים שאמורים להשתחרר, העיסוי יעשה את העבודה יחד עם תחושת הנענוע שתעזור לתינוק להירדם מחדש. נסו להפיק כמה שפחות קול. כמה שיותר שקט יותר טוב.
תינוקות רבים מגיבים לגמילה מחלב אם באמצעות בכי. כיוון שלא הייתה זו החלטתם של התינוקות להפסיק עם חלב האם, והם (התינוקות) רגילים לקבל יום יום את אותו האוכל, הגמילה נעשית קשה יותר. חישבו כמה קשה לכם בתור מבוגרים להיגמל. לתינוק יש דרך מחאה אחת בלבד והיא הבכי.
אפשר להתייעץ עם רופא הילדים לפני הגעתכם אליו. אם אתם מודאגים ממצבו של התינוק בשל היותו לא רגוע ו\או לא ישן מספיק, הרימו לרופא הילדים טלפון. התייעצו איתו טלפונית. הדבר יוכל לחסוך זמן יקר. אך אם בכל זאת תרצו שיראה את ילדכם רופא, הרופא יקבע מה משמעות הבכי. האם מדובר בסימפטומי מחלה או לקות כלשהי או האם הבכי הוא בכי סרק.
במידה ושמתם לב לפריחה על גופו של התינוק, יש סיכוי שיש לו אקזמה. אקזמה היא פריחה שלא נובעת מזיהום. לא משהו שעשיתם, אל דאגה. אבל היא כן שייכת אל הגורמים הגנטים, בעיקר בקרב חולי האסתמה. אקזמה נפוצה מאוד אצל תינוקות ולא נשארת לזמן רב עם הטיפול הנכון. ניתן למנוע אקזמה בעיקר בזכות הימנעות מבדים סינטטים, סבונים המייבשים את גוף התינוק וזיעה הנשארת על גוף התינוק.
בכי מתוך שינה עובר לאחר מספר חודשים כאשר התינוק כבר חזק ומסוגל לקיים פעולות בזכות עצמו. פעולות כמו להסתובב, להתגלגל, ואף לעכל אוכל ושתייה כמו שצריך בכדי שלא יכאב לו בשום שלב בתהליך. אחרי הכל, חשוב לדעת כמה תינוק צריך לישון, אבל חשוב מאוד לדעת באותה מידה – האם הוא ישן בצורה נינוחה או שמא, יש לערב את הרפואה.