3 תנאים לשינוי משמורת הילדים

אז החלטתם להתגרש ואחרי דיונים רבים הגעתם להסדר לגבי המשמורת על הילדים שלכם ואצל מי הם צפויים להישאר באילו ימים ואירועים. עם זאת, במרוצת השנים אתם מבינים שההסדר שהגעתם אליו אינו משרת את הצרכים שלכם או טובת הילדים בצורה טובה ומעוניינים לשנות זאת – בין אם אתם מעוניינים לקבל משמורת מלאה ובין אם אתם מעוניינים לבצע חלוקה שתהיה טובה יותר עבורם ועבור החינוך שלהם והפיתוח האישי שהם דרושים לו. אנחנו כאן כדי להסביר לכם מה הם התנאים לשינוי משמורת ילדים וכיצד לעשות זאת בדרך האפקטיבית ביותר.

 

קצת על משמורות במסגרת הליך גירושין

שינוי משמורת ילדים הנה נושא מורכב. לצורך הבנה עמוקה של הנושא, יש לדבר ראשית על משמורת ילדים ומה בעצם קורה במסגרתה.

בקצרה, כאשר בני זוג אשר יש להם ילדים משותפים מתחילים בהליך גירושין או פרידה, יש לקבוע מה יהיו הסדרי המגורים של ילדיהם. לכך, למעשה, קוראים הסדרי משמורת.

לרוב מחלקים משמורות ילדים לשני סוגים:

  • משמורת מלאה – מדובר על מצב בו רק הורה אחד הוא בעל המשמורת. לרוב, במקרים אלו, ההורה השני מקבל זמני שהות במסגרתם הוא יכול להיפגש עם הילדים.
  • משמורת משותפת– כאשר הוחלט ששני ההורים יהיו בעלי משמרות. במקרה זה, לרוב, הם מגדלים את הילדים באופן שווה.

 

תנאים לשינוי משמורת על ילדים

כל עורך דין לענייני משפחה יגיד לכם שהמשמורות אינן חקוקות בסלע, וניתן לשנות אותם בהינתן מספר חלופות. אנחנו כאן כדי להסביר לכן מה הן:

 

1.      הסתה מצד אחד הצדדים

כאשר ניכר שהורה אחד מסית את הילדים כנגד ההורה האחר וכתוצאה מכך עמדת הילדים כלפי אותו הורה משתנה ומתעוותת, ניתן לבקש שינוי משמורת מכיוון שיש בכך פגיעה בטובת הילד, אשר היא למעשה העוגן במסגרתו קבעו את הסדרי משמורות הילד מלכתחילה.

 

2.      הזנחה של אחד מהצדדים

במידה שאחד מההורים נחשד כמזניח את הילדים בכל צורה שהיא, הרי שברור שטובת הילד נפגעת ואפשר לבקש שינוי הסדרי משמורת. במקרים אלו, במידה שתוכלו להוכיח שבאמת כך הדבר, ניתן להעביר את הילדים שלכם למשמורת מלאה אצלכם ולשמור עליהם מפגיעה עתידית נוספת.

 

3.      מחלה של אחד מהצדדים

במידה שחס וחלילה אחד מההורים חלה במחלה אשר לא מאפשרת לו לטפל בילדים בצורה טובה, ניתן לשנות את הסדרי המשמורת. יתרה מכך, גם במידה שההורה מאובחן כאדם אשר סובל ממחלה נפשית, ולא בהכרח בריאותית, אשר עשויה להשפיע על האפשרות שלו להשגיח על הילדים בצורה נאותה, ניתן לשנות את הסדרי המשמורת הקיימים שנקבעו על ידי בית המשפט.

 

לסיכום

קיימות מספר עילות במסגרתן ניתן לשנות את הסדרי המשמורת המקוריים אשר נקבעו בין ההורים. לשם כך, כמובן שיש צורך להוכיח את הטענות המועלות. אם אתם מעוניינים בעורכת דין מצוינת הממוקמת בירושלים ומתמחת בנושא, ניתן לפנות לעו"ד אביטל חורף בכתובת ירמיהו 43, סנטר 1, ירושלים.

ציוד משפטי

 

אז מה היה לנו עד עכשיו?
משקל
שיתוף בפייסבוק
צייצו בטוויטר
שתפו בווטסאפ
כתבות נוספות מהמגזין של קידיפדיה