5 טיפים להקלה על כאבי הנקה

ילדת? מזל טוב! איך הבייבי? את מניקה?

בתוך השאלות האלו שכולם שואלים, יש משהו אחד כואב ולא ברור. איך זה שכל ההיריון התכוננת ללידה, חשבת על הלידה, דיברת על הלידה – ואף אחד לא אמר לך מילה אחת אפילו על הנקה! בין 80% ל-%90 מהנשים המניקות סובלות מכאבים

כלשהם, לעיתים הם עלולים להיות חמורים.

איך מקילים על כאבי הנקה?

 

הנקה ואנקה

כולם הכינו אותך לכאבים של התפרים, וציידו בטיפים להקל. בדקת את כל האופציות לזירוז לידה, ללידה טבעית או אפידורלית, התאמנת על נשימות ולחיצות. אבל אף פעם לא חשבת להתכונן להנקה.

בעוד לידה נתפסת כדבר שעלול להסתבך, הנקה נתפסת כתהליך טבעי, שאינו מצריך הכנה או מיומנות. מסתבר שזה רחוק מלהיות כך.

הנקה אמורה להסב תחושת עונג ואהבה, בעקבות שחרור של אוקסיטוצין – ההורמון האחראי על הפרשת החלב, שגורם לתחושת אהבה. אבל זה לא ממש כך: הכאבים עלולים להיות נוראים, מטריפי דעת. אם זה קורה לך, אל תזניחי! את לא אמורה לצרוח מכאבים בעוד התינוק מוצץ לו בהנאה את הציצי שלך.

 

1.   חיבור נכון

קודם כל, אם יש כאבים ייתכן מאוד שיש בעיה בחיבור. נכון שאת חושבת שהפה הקטן וחסר השיניים אינו מסוגל להכאיב, אך מסתבר שזה לא כך. בפה התינוק קיימות 20 שיניים עם הלידה. הן מוסתרות בחניכיים, אך חדות מאוד.

שימי לב שהתינוק שלך מכניס לפיו את כל הפטמה וגם את העטרה (ההילה) שסביבה. בימים הראשונים, כשהפה שלו קטן והפטמה שלך עוד לא התאימה את עצמה מספיק להנקה, זה קשה מאוד. התייעצי עם יועצת הנקה כיצד לחבר את התינוק נכון, כיצד לשמור על החיבור וכיצד לנתק.

בנוסף, בקשי מיועצת הנקה לבדוק 2 דברים: 1. שאין לך פטמה שטוחה ו-2. שאין לתינוק שלך שפה קשורה או לשון קשורה. במקרה האחרון, אפשר לטפל בקלות אצל רופא ילדים. אחרת, יהיו לך כאבי תופת בהנקה.

 

2.   מים אאוט, אוויר אין

תיזהרי במקלחת. לא לסבן את הפטמות בכלל, ולא לכוון אליהן את זרם המים. פשוט תני למים שממילא יגיעו לאזור לשטוף אותן מעט. זה מספיק. הסירי שיירי חלב כשהם יבשים, בקילוף עדין וזהיר.

נסי לתת לפטמות כמה שיותר מגע עם האוויר. ככל שאת יכולה, הסתובבי בלי חולצה או חזייה, או עם חזיית הנקה כשהיא פתוחה. אין כמו אוויר כדי לזרז ריפוי של רקמות.

 

3.   מגיני פטמה

אמרו לך שזה לא טוב. שהתינוק מתרגל אליהם וקשה לו בלעדיהם…

אז בואי נפריך את המיתוס הזה!  כשהיועצת הנקה המלומדת תתמודד עם פצעים כמו שלך, שתגיד זאת לעצמה. את יכולה להשתמש במגיני סיליקון וזה בסדר גמור. מה שכן, כדאי להקפיד להניק לפחות פעם ביום בלי המגינים, לכל הפחות בפטמה אחת. כך תהיי רגועה שהילד אוהב גם את התחושה של הפטמה ישירות.

 

4.   משחות – יותר או פחות

יש לא מעט משחות שמבטיחות הקלה במקרים של יובש. הבעיה היא, שרובן לא ממש מקילות על פצעים. משחה המבוססת על שמן לנולין אכן מקילה על יובש וסדקים קלים, אך אם יש לך פצעים – אל תסמכי עליה. בקשי מרופא נשים, רופא עור או יועצת הנקה מרשם למשחה סטרואידית, כמו דרמקומבין שיעילה במקרים קשים. במקרים קלים יותר, ייתכן שירשמו לך טבעקוטן או משחות דומות.

 

5.   לטפל, לא רק להקל: הרפידות של נרסיקר

הרפידות של נרסיקר הן לא עוד רפידות הנקה. הן לא מנסות להרגיע את האזור, אלא לטפל בפצעים. רפידות נרסיקר הן היחידות שהוכחו כיעילות בטיפול בפצעי הנקה. הן גורמות לפטמות לייצר גלד ולהחלים, כך שגם אם את ממשיכה עדיין להניק, הפצעים פשוט ייעלמו.

את לא רק אמא. את קודם כל את. עם כל הדאגה לבייבי, את חייבת לדאוג גם לעצמך, ולו בשבילו. רפידות נרסיקר שומרות עלייך אמא רגועה, מניקה ומעניקה. זכרי, שכשאת כאובה משתחררים בדמך הורמוני עקה, שעוברים בהנקה לתינוק. חבל ששניכם תסבלו! הצילי את ההנקה עם רפידות נרסיקר.

אמא מחזיקה את התינוק

 

אז מה היה לנו עד עכשיו?
פעוט
שיתוף בפייסבוק
צייצו בטוויטר
שתפו בווטסאפ
כתבות נוספות מהמגזין של קידיפדיה