4 טיפים שחשוב לזכור בכל הקשור לתזונת התינוק שלכם

להיות הורים ולהקנות לילדים שלנו הרגלי אכילה נכונים כבר מגיל צעיר, זו לא משימה פשוטה. פעמים רבות, התחושה היא שרב הנסתר על הגלוי ושבטוח "שאנחנו מפספסים" משהו חשוב. במיוחד עבורכם, הורים חדשים וגם ותיקים, אספנו 4 טיפים חשובים שאינם ברי חלוף בכל הקשור לתזונת תינוקות

1. התינוק שלכם יודע מתי הוא שבע ומתי הוא רעב- אל תדחפו אוכל

התינוקות שלנו אולי נולדים עם מספר מערכות שצריכות להבשיל ולהתפתח, אבל מערכות הרעב והשובע שלהם, בהחלט כבר מפותחות עד לסופן. לכן, כאשר התינוק שלכם מראה סימנים שהוא שבע ואינו רוצה עוד, כבדו זאת.
אל תנסו לתת לו עוד טיפה או לנסות לעשות "סיבוב שני" של האכלה. כאשר אתם נוהגים כך, אתם למעשה מלמדים את התינוק שלא לשמוע לאינסטינקטים הטבעיים שלו ולמעשה לדיכוי מסויים של שני המנגנונים הללו. וכאשר אלו לא עובדים כהלכה לאורך זמן, זה עלול לפגוע בהרגלי האכילה שלו ולהוביל לתופעות של הפרעות אכילה, או לחלופין לעלייה במשקל.

2. אתם המראה של התינוק בכל הקשור לאכילה ולהרגלים הקשורים בה

אתם יכולים לקרוא בלי סוף את כל העצות והמחקרים שיש בעולם בהקשר לתזונה, ולנהוג לפי הספר עם התינוק שלכם, אבל בסופו של דבר, התינוק שלכם לא לומד מידע אלא מחיקוי. ואת הרגלי האכילה שלו הוא ילמד בעיקר מכם. אתם אוכלים מול הטלויזיה וגונבים מהמקרר מפעם לפעם? אל תתפלאו שגם הוא יעשה את זה בהמשך…לכן, זה הזמן לקחת את עצמכם בידיים, לשנות את הרגלי האכילה שלכם ועל הדרך להשפיע לטובה גם על הילד שלכם. הקפידו על שגרה של ארוחות מסודרות ליד שולחן, על נשנושים בריאים, הרבה מים והמנעות עד כמה שניתן ממתקים בבית וכך תלמדו את התינוק באמת על הרגלי אכילה נכונים. זכרו, שלומדים מחיקוי, אין מקום לזיופים. 

3. לכל תינוק הקצב שלו ויכולת האכילה שלו

הורים רבים באופן טבעי ולפעמים אפילו שלא במתכוון עושים השוואות בין התינוק/ת שלהם לבין התינוקות של חבריהם או תינוקות אחרים בפעוטון בכל מה שקשור לקצב ההתפתחות שלהם, הדיבור וכמובן גם בכל מה שקשור לאכילה ולתזונה. תינוקות מסויימים נולדים עם תאבון יותר גדול ומתפתחים יותר מהר, ואילו תינוקות אחרים יעשו את התהליך באופן קצת יותר איטי. יהיה אשר יהיה הקצב של ילדכם, אין קצב אחד שהוא נכון. כל עוד הדברים קורים והתינוק שלכם מאושר ובריא, הרי שזה מה שחשוב. אל תשוו לאחרים וזכרו כי לכל תינוק הקצב הייחודי והאישי שלו. העובדה שמשהו קורה אצל אחרים וטרם קרה אצלכם, לא אומרת שמשהו לא בסדר!

4. לכל תינוק מנעד הטעמים שלו

כל הורה יספר לכם, שלהקשיב לחברים בכל הקשור לבחירת התמ"ל או להתחלת טעימות לרוב לא יהיה קשר למציאות שלכם בבית. מכיוון שכמו שלכל תינוק יש את קצב ההתפתחות שלו, כך לכל תינוק הגוף שלו ומנעד הטעמים שלו. תינוק אחד יסתדר נפלא עם תמ"ל מסויים בעוד לאחר אותו התמ"ל יגרום פליטות או עצירות. תינוק אחד יסתדר נפלא עם לאכול מלפפון וברוקולי בטעימות ואילו תינוק אחר יזרוק את אלו על הרצפה בחמת זעם…לכן, שימו לב לתגובות של התינוק שלכם, להבעות הפנים , האם הוא מבקש להמשיך לאכול או שמראה סימנים שאינו רוצה יותר והגיבו בהתאם. לעיתים זה יהיה פשוט עניין של עוד כמה נסיונות לטעימות של אותו מאכל (כמו במקרה של הירקות), ולעיתים לא יהיה מנוס מלהחליף תמ"ל. אבל בכל מקרה, כל פעולה שתטיב עם התינוק שלכם, היא נכונה.

אז מה היה לנו עד עכשיו?
תזונה-לתינוקות
שיתוף בפייסבוק
צייצו בטוויטר
שתפו בווטסאפ
כתבות נוספות מהמגזין של קידיפדיה