שבוע 25

שבוע 25 להריון

נראה שהתינוק שלך עושה חיים ולא ממהר לצאת לשום מקום, אבל גם לך לא חסר כיף והנאה. הזוהר הזה של ההיריון, שכולם מדברים עליו, כבר מתחיל לתת את אותותיו עלייך, את מרגישה בסדר גמור, מתעמלת ואוכלת כמו שצריך, ומשחקת בשמות של תינוקות. בואי נראה איך נראים החיים שלך בשבוע ה-25 להריון.

*אל תשכחי לראות את הסרטון בסוף הכתבה

חודש 6 / טרימסטר 2

סטטוס שבוע 25

בואי נלמד קצת יותר על השבוע ה-25 

התינוק שלך שוקל עכשיו קילוגרם אחד, העור המקומט שלו מתחיל להחליק, והוא מתחיל להיראות יותר ויותר כמו תינוק. הוא גם מגדל יותר שיער, ובבדיקת האולטרסאונד תוכלי להבחין גם בצבע ומרקם העור שלו.

אבל לא רק התינוק מצמיח שיער. גם השיער שלך עשוי להיראות מלא ומבריק יותר מתמיד, כי הודות לשינויים ההורמונליים, השיער שבדרך כלל נושר לך, נשאר יותר זמן מהרגיל. תיהני מהתסמין הזה כל עוד שאת יכולה, כי אחרי הלידה השיער שלך יחזור למצבו הרגיל.

פעילות גופנית – כן, פעילות מאומצת – לא

את עשויה גם להבחין שאת כבר לא זזה בחן כמו קודם, אבל אלא אם כן הרופא מייעץ לך אחרת, זה בסדר להמשיך להתעמל, רק עם כמה כללי בטיחות: אל תתאמני כשאת עייפה מדי, ועצרי אם את מרגישה כל סוג של כאב, סחרחורת, או קוצר נשימה.

אל תבצעי תרגילים של שכיבה על הגב והימנעי מספורט מגע, כמו גם מכל סוג של פעילות שעלולה לגרום לך לאבד את שיווי המשקל. הקפידי לשתות הרבה מים, וכל סוג של פעילות שאת מבצעת, צריכה להיות מתונה.

בדיקות חשובות השבוע

כשאת עוברת בדיקת סוכר בין השבועות ה-24 ל-28, תעברי בדיקת דם נוספת כדי לבדוק אנמיה. אם בדיקת הדם מראה שיש לך אנמיה, של מחסור בברזל, שזה הסוג הנפוץ ביותר של אנמיה, הרופא ימליץ לך לקחת תוספת ברזל.

האם התחלת כבר לחשוב על שמות לילדים?

בחירת השם היא החלטה חשובה, אבל היא צריכה להיות גם כיפית. את יכולה להנציח את ההיסטוריה המשפחתית ולקרוא לתינוק על שם סבא יחזקאל, או שאת יכולה לאמץ שמות של שמות של מקומות אהובים עלייך, כמו חופית, על שם החוף המדהים שהיית בו בירח הדבש שלך.

את יכולה גם לתת שם ספרותי או קולנועי מכובד, כמו למשל נינט או רם. בדקי את רשימת השמות לבנים ולבנות שלנו, כדי להתחיל סיעור מוחות שיעזור לך להחליט.

באיזו תדירות את נפגשת עם הרופא ועל מה אתם מדברים?

בין השבועות ה-28 ל-36, את נפגשת עם הרופא כל שבועיים. חודש לפני מועד הלידה, תתחילי להיפגש איתו פעם בשבוע.

הרופא ישאל איך את מרגישה מבחינה פיזית ורגשית, ויתייחס לכל הנושאים שהועלו בפגישה האחרונה שלכם. בין היתר, הוא ירצה לדעת אם יש לך התכווצויות, דימום בנרתיק או הפרשה יוצאת דופן; אם יש לך כאבי ראש; ואם את חווה חרדה או דיכאון. ספרי לו על כל התסמינים שלא טופלו.

התייעצי לגבי תנועות התינוק. הוא יזכיר לך להגיע לבדיקה אם את מרגישה שהתינוק פחות פעיל, ובשלב מסוים, הוא עשוי לבקש ממך להתחיל לספור את תנועות התינוק בפרקי זמן קבועים כל יום.

משקל ובדיקות

במהלך הפגישה, הרופא ישקול אותך ויבצע בדיקת שתן לאיתור סימנים לרעלת הריון, דלקות בדרכי השתן ובעיות אחרות. הוא יבדוק גם את לחץ הדם שלך ואת הקרסוליים, הידיים והפנים לאיתור סימני נפיחות.

גם פעימות הלב של התינוק ייבדקו ותיערך בדיקת בטן להערכת גודל התינוק ומיקומו. הרופא ימדוד את המרחק בין עצם הערווה לבין החלק העליון של הרחם על מנת לראות אם קצב הגידול של התינוק נראה תקין.

כך זה נראה מקרוב יותר

הריון לפי שבועות וחודשים

אז מה היה לנו עד עכשיו?
שיתוף בפייסבוק
צייצו בטוויטר
שתפו בווטסאפ