שבוע 33

שבוע 33 להריון

מכאן ועד הלידה זה כבר כמעט כלום, במיוחד לעומת מה שעברת. יכול להיות שבעוד שנה תתחילי את הכול מהתחלה, ויכול להיות שתסתכלי על התקופה הזאת ותצהירי שהיה לך הריון נפלא. בינתיים, השבוע ה-33 כבר כאן ורק את, אלוהים והרופא שלך יודעים מה את עוברת.

*אל תשכחי לראות את הסרטון בסוף הכתבה

חודש 8 / טרימסטר 3

סטטוס שבוע 33

בואי ללמוד על השבוע ה-33  שלך ושל העובר

השבוע התינוק שלך שוקל קצת יותר מ-1.800 קילוגרם ומתחיל לאבד במהירות את מבט הוגה הדעות המקומט שלו. גם השלד שלו מתקשה, והוא מתחיל להכין את עצמו לנוע בתעלת הלידה. עצמות הראש אינן מתגבשות לגמרי עד לבגרות המוקדמת, כך שהן יכולות להמשיך לגדול במהלך הינקות והילדות המוקדמת.

ככל שהתינוק שלך תופס יותר מקום בבטן, הרבה דברים עשויים להתחיל להשתנות

קשה לך יותר ויותר לנוע, למצוא עמדה נוחה לשבת, שלא לדבר על שינה. כל מצב הופך להיות אתגר, והתוצאה היא היתקלות בכיסאות ושולחנות.

תסמין חדש לגמרי שלא ציפית לו ושיכול להגיע הוא קצת כאבים ואפילו קהות באצבעות, בפרקי הידיים ובידיים. כמו רקמות רבות אחרות בגופך, הרקמות בפרקי הידיים אוצרות נוזלים, מה שיכול להגדיל את הלחץ על התעלה הקרפלית בפרק כף היד שלך.

תדירות תנועות התינוק

התינוק שלך צריך להיות בתנועה פעילה ביותר בחודש האחרון, למרות שלכל תינוק יש דפוס פעילות משלו, ואין שום דפוס נכון או לא נכון. כל עוד את שמה לב לשינויים משמעותיים ברמת הפעילות של התינוק, רוב הסיכויים הם שהוא בסדר גמור.

רוב הרופאים ממליצים לאחר השבוע ה-28 להריון לפקח על תנועות התינוק לפחות פעם או פעמיים ביום, על מנת להיות בטוחה שהכול בסדר איתו. יש הרבה דרכים "לספור בעיטות" אז התייעצי עם הרופא לגבי שיטת המעקב המומלצת.

הנה גישה אחת נפוצה

בחרי שעה ביום כשהתינוק שלך נוטה להיות פעיל, שבי בשקט או שכבי על הצד, כך שדעתך לא תהיה מוסחת. מדדי את הזמן שלוקח לך להרגיש עשר תנועות שונות, כולל בעיטות, עוויתות ותנועות גוף שאפשר לספור.

את צריכה להרגיש לפחות עשר בעיטות בעשר הדקות הראשונות. אם את לא מרגישה עשר תנועות בתוך שעתיים, או שאת מבחינה בהאטה בתנועות התינוק, דווחי מיד לרופא, כי יתכן שתזדקקי למבחן nonstress או פרופיל ביופיזיקלי לבדיקת התינוק.

אבל חשוב לא להיכנס לפאניקה

התינוק יכול להאט או לשנות את תדירות או רמת הפעילות והתנועות שלו בשל מגוון סיבות, ועד שתתייעצי עם הרופא ותעברי את הבדיקות, אם צריך, אין סיבה להיכנס לפאניקה או לצייר תרחישים אפלים. יכול להיות שהתינוק ישן קצת יותר או שהוא בדיוק מקשיב למשהו שאמרת.

הנקודה שחשוב להבין היא שכל טלטלה רגשית שאת עוברת משפיעה גם על התינוק, אז שמרי על רגיעה והקפידי על הנחיות הרופא. עוד מעט הכול יגמר והתינוק שלך יהיה בטוח בזרועותייך.

כך זה נראה מקרוב יותר

הריון לפי שבועות וחודשים

אז מה היה לנו עד עכשיו?
שיתוף בפייסבוק
צייצו בטוויטר
שתפו בווטסאפ